petak, 18. travnja 2014.

Road to the Finals

Nevjerovatni niz Kevina Duranta od 41 utakmice sa postignutih 25 ili više poena , rekord Kylea Korvera u uzastopnim utakmicama u kojima je postizao trice (127) , Knicksi , Celticsi i Lakersi nisu ušli u playoff , prve trenerske sezone velikih Jasona Kidda i Jeffa Hornaceka, brojne ekipe koje su u sezonu ušle sa ciljem tankiranja, brojne povrede , očajni istok, sjajni zapad, mnogo uzbuđenja, paradoksa …. To bi bile neke stvari koje bi mi pale na pamet za nekih 10 godina , kada bih se prisjećao sezone 2013/2014.
Regularni dio  je završen i od sutra kreće onaj najbitniji i najuzbudljiviji , Playoff.  Danas ću pokušati da vam dam neko svoje predviđanje Playoff  bracketa  i usput ću baciti i kratki osvrt na dosadašnji dio sezone pojedinih timova.. 

Istok

Indiana Pacers (1) – Atlanta Hawks (8)
Čini se kako Pacersi ipak imaju sreće  jer nisu mogli naići na bolju ekipu za vratiti se u formu u prvoj rundi. Hibbert ima odličnu priliku da konačno ulovi koji skok i zabije par zicera , uz dužno poštovanje Hawksima, ako se dotični konačno ne vrati u formu i stekne izgubljeno samopouzdanje onda on i nema šta da radi u ovoj ligi. U svakom slučaju gledano po pozicijama oslabljeni Hawksi su odličan matchup čak i ovakvoj Indiani budući da su na svakoj poziciji jači za klasu od protivnika.
Prognoza : Pacers 4:1 Hawks

Miami Heat (2) – Charlotte Bobcats (7)
Koliko god Istočna konferencija bila slaba ove godine , mišljenja sam da će LeBron i Heat po prvi put imati jake prepreke do finala. U prvoj rundi nailaze na čvrste Bobcatse predvođene sjajnim Al Jeffersonom. U jedno možete biti sigurni , Big Al će pošteno namučiti Heatovu visoku liniju. Mali Kemba će unijeti ogromnu količinu energije i vjerujem da će to sve rezultirati s dvije pobjede Bobcatsa u ovom dvoboju. Ne vjerujem Heatu, godine ih stižu. Ove godine, za razliku od prošlih,  nisu izmislili ništa novo , igraju cijelu sezonu na autopilotu i udaljeni su jednu veću povredu od trećeg uzastopnog naslova. Ipak , teškog srca moram priznati da  sa ovakvim LeBronom , odličnim Boshem i ponekom izvanrednom partijom Wadea i dalje su prvi favorit za "barem" prvaka Istočne konferencije.
Prognoza : Heat 4:2 Bobcats

Toronto Raptors (3) – Brooklyn Nets (6)
Brooklyn se dobro potrudio da izbjegnu Bullse i uspjeli su u tome. Stara veteranska družina je prošla kroz brojne playoff borbe  i samo njihovo iskustvo je dovoljno da ne dajem veće šanse Raptorsima u ovom duelu i pored ukupno boljeg omjera i forme. Iza jedine preostale Kanadske ekipe u NBA je sjajna sezona, Masai Ujiri zaslužuje "back-to-back" nagradu za GM-a godine nakon uvaljivanja dva najštetnija ugovora u  ligi (Bargnani i Gay), brzi rebuilding je obavljen u pola sezone i sudeći po svemu Toronto je od lutrijske momčadi postao stalni učesnik doigravanja u sljedećim godinama. Kapa dole Ujiri-ju ali ipak ne vjerujem da mogu proći do drugog kruga. Dakle , moja podrška ide Mirzinim Netsima.
Prognoza : Raptors 2:4 Nets

Chicago Bulls (4) – Washington Wizards (5)
Ludi Thibodeau je uspio u nemogućem , ekipu koja je izgubila dva najbolja igrača je učinio još boljom ! Vječito žilavi i defanzivno orijentisani Bullsi su favoriti u ovom duelu, a Wizardsi će morati pričekati još jednu sezonu da sa dvojcem Wall - Beal  i s par pojačanja u rotaciji budu tražili nešto više od običnog sudjelovanja u doigravanju. Veći osvrt na Bullse i njihovu sezonu (budući da za njih i navijam) ću dati u sljedećoj kolumni.
Prognoza : Bulls 4:2 Wizards 



Zapad


San Antonio Spurs (1) – Dallas Mavericks (8)
Veliki teksaški derbi odmah u prvom kolu. Dirk Novitzki i Tim Duncan u još jednoj borbi, Popovich protiv Carlislea, Calderon i Monta protiv Parkera i Ginobilia. Zvuči kao najava za neki blockbuster, ipak kako blockbusteri najčešće razočaraju , tako će vas razočarati i ovaj duel. Dallas je bezveze ove sezone i nemaju većih šansi protiv Spursa koji će lagano riješiti ovaj duel u svoju korist te se odmarati za drugu rundu. Dajem jednu pobjedu Mavsima čisto iz poštovanja prema Novitzkom.
Prognoza: Spurs 4:1 Mavericks 

Oklahoma City Thunder (2) – Memphis Grizzlies (7)
Moji favoriti Grizzliesi idu na odlične Thundere predvođene najvjerovatnije MVP-om regularnog dijela sezone, Durantom. Teško je objektivno razmišljati kada volite neki tim , a ja sigurno da volim Twin Towere "Medonja" Marca Gasola i Zacka Randolpha. Zbog toga predviđam prolaz Memphisa u 7 utakmica i čak ću ići toliko daleko da ću im predvidjeti i konferencijsko finale. Ne znam zašto, ali zaista vjerujem u ovaj tim koji  se konačno , nakon većim dijelom loše sezone,  doveo u formu. Go Grizzlies ,GO !  Dakle, zbog toga:
Prognoza : Thunder 3:4 Grizzlies

Los Angeles Clippers (3) – Golden State Warriors (6)
I evo jedne od poslastica ovogodišnjeg playoffa. Chris Paul vs Steph Curry.  Warriorsi imaju jedan od najjačih timova lige , ali su im rotacije užasno raspoređene i gubili su neke utakmice koje su morali dobiti i zbog toga umjesto da budu nosioci sada se nalaze u situaciji da idu na ekipu sa već postojećim identitetom, što Warriorsi za razliku od Clippersa svakako da nisu. Žao mi ih je. Volim ih. Sjajni su ali ipak dajem prednost Clippersima koji imaju najširu rotaciju u ligi, imaju najboljeg playmakera lige , sjajnog Griffina i boljeg trenera.
Prognoza : Clippers 4:2 Warriors

Houston Rockets (4) – Portland Trailblazers (5)
James Harden i Dwight Howard kreću u svoj prvi playoff pohod i kud ćeš bolje utakmice nego protiv Blazersa. Svi predviđaju ovaj duel kao neizvjestan ali po meni su Rocketsi ovdje pravi favoriti.
Houston ovdje ima prednost u jedan na jedan igri , imaju prednost pod košem zahvaljujući Howardu , čak i u sudaru klupa oni izlaze kao pobjednici jer imaju manje lošu. Gledaćemo sjajne utakmice ali vjerujem da će Rocketsi ovo riješiti u 6 utakmica. 
Prognoza : Rockets 4:2 Trailblazers

To bi bilo moje kratko predviđanje prve runde, ostanite uz TriplDabl blog i pratite Playoff uz nas !

1 komentar: